SSD nove generacije PCIe 4.0

pci 4.0 ssd

PCIe 4.0 može imati značajan uticaj na performanse SSD-ova, posebno NVMe (Non-Volatile Memory Express) SSD-ova, koji koriste PCIe interfejs za brzi prenos podataka. Evo nekoliko ključnih aspekata uticaja PCIe 4.0 na SSD:

Povećana propusnost:

PCIe 4.0 duplira propusnost u odnosu na prethodnu generaciju. To omogućava NVMe SSD-ovima koji podržavaju PCIe 4.0 da postignu znatno veće brzine čitanja i pisanja podataka. To je posebno vidljivo pri radu s velikim datotekama ili prilikom multitaskinga, gde brzi prenos podataka poboljšava ukupne performanse sistema.

Brži odziv:

PCIe 4.0 smanjuje latenciju, tj. vreme potrebno za pristupanje podacima na SSD-u. Ovo omogućava brže pokretanje sistema, brže učitavanje aplikacija i smanjenje vremena čekanja pri radu s podacima. Kombinacija visoke propusnosti i niske latencije čini PCIe 4.0 SSD-ove odličnim izborom za one koji zahtevaju brze i odzivne sisteme.

Poboljšana podrška za PCIe Lane bifurkaciju:

PCIe 4.0 podržava bifurkaciju traka (lane), što omogućava deljenje jednog PCIe 4.0 x16 slota na dva ili više manjih slotova. To je korisno za korisnike koji žele koristiti više NVMe SSD-ova istovremeno, jer mogu povezati svaki SSD na zaseban lane, obezbeđujući maksimalnu propusnost i performanse za svaki uređaj.

Buduća skalabilnost:

PCIe 4.0 pruža osnovu za buduću skalabilnost skladišnih rešenja. Kako se SSD tehnologija razvija i postaju dostupni SSD-ovi s još većom brzinom prenosa podataka, PCIe 4.0 interfejs pruža dovoljno propusnosti za podršku ovim naprednim uređajima. To znači da će korisnici biti spremni za buduće SSD-ove s još bržim performansama bez potrebe za nadogradnjom matične ploče ili interfejsa.

Samsung 980 pro nvme pcie 4 0 SSD

Važno je napomenuti da će stvarne performanse SSD-ova zavisiti od specifičnog modela i proizvođača, kao i od drugih faktora kao što su kontroler, vrsta memorije i optimizacija firmware-a.

Međutim, uopšteno, PCIe 4.0 donosi značajne prednosti u pogledu brzine i performansi za SSD-ove koji podržavaju ovaj interfejs.

PCIe uporedni grafik intel 2

Sigurna kupovina

Garancija na sve proizvode. Ne brinite ni ako ste pogrešili, možete zameniti proizvod!

Lično preuzimanje

Možete i lično da preuzmete svoje proizvode u našoj maloprodaji nakon porudžbine. Dobićete poruku kada su spremni!

Plaćanje karticama

Plaćanje karticama je moguće i na sajtu i u maloprodaji. Odaberite način plaćanja koji Vam odgovara!

Besplatna isporuka za porudžbine preko 4000 RSD

X
Call Now Button