Prikaz 1–24 od 174 rezultata

Tražite baterije za laptop? Na pravom ste mestu. Imamo uvek na stanju, sve modele od Asus, Dell, Acer, Lenovo, HP i drugih poznatih proizvođača laptopova.

Baterije koje mi imamo u ponudi su visokokvalitetne baterije sa garancijom od 6 meseci.

Pogledajte našu ponudu baterija za laptop, a ako ne nađete onu koja vam treba, slobodno nas pozovite i mi ćemo vam pomoći pri odabiru.

Baterije za laptop su neophodne za pokretanje vašeg uređaja bez korišćenja struje iz mreže, što vam omogućava veću mobilnost i fleksibilnost korišćenja. U zavisnosti od modela laptopa, kapacitet baterije za laptop se može razlikovati, a pored toga postoji i nekoliko tipova baterija koje se koriste u laptopovima.

Jedan od najčešćih tipova baterija je litijum-jonska (Li-ion) baterija. Ove laptop baterije su popularne zbog svoje niske težine, malog kapaciteta samopražnjenja, visokog kapaciteta skladištenja i dugog veka trajanja. Takođe, ovaj tip baterije ne zahteva potpuno pražnjenje i punjenje da bi se održala, što olakšava održavanje.

Pored toga, postoji i litijum-polimerska (Li-Po) baterija, koja je takođe popularna zbog svoje lakoće i niskog kapaciteta samopražnjenja. Ove baterije imaju i veću gustinu energije u poređenju sa Li-ion baterijama, što znači da mogu imati veći kapacitet za istu veličinu.

Koliko traje baterija za laptop?

Trajanje baterije za laptop zavisi od više faktora, uključujući veličinu baterije, vrstu laptopa, konfiguraciju sistema, intenzitet korišćenja i drugo. U proseku, baterija laptopa može trajati između 2 i 8 sati, u zavisnosti od navedenih faktora.

Neki laptopi dolaze sa većom baterijom, kao što su oni namenjeni za profesionalce ili gejmere, i mogu trajati do 10 sati, dok drugi laptopi, koji su manji i kompaktniji, imaju manju bateriju i mogu trajati samo nekoliko sati.

Takođe, korišćenje određenih funkcija, kao što su svetleća tastatura, Bluetooth, Wi-Fi i druge aplikacije koje zahtevaju veliku potrošnju energije, mogu skratiti trajanje baterije.

Stoga je važno da pažljivo birate laptop u skladu sa vašim potrebama i da uzimate u obzir trajanje baterije pre kupovine.

Takođe, redovno održavanje baterije može pomoći u produžavanju njenog veka trajanja i trajanju baterije laptopa.

Kako da produžim životni vek baterije za laptop? Održavanje laptop baterije

Održavanje baterije za laptop je važno kako bi se produžio njen životni vek i kako bi baterija pružala optimalnu performansu.

Evo nekoliko korisnih saveta za održavanje baterije za laptop:

  1. Kalibrirajte baterijuKalibracija baterije se odnosi na pražnjenje i ponovno punjenje baterije kako bi se osiguralo da se indikator kapaciteta prikazuje tačno. Ovo se preporučuje jednom u 2-3 meseca, tako što ćete dozvoliti bateriji da se u potpunosti isprazni i potom u potpunosti napuni.
  2. Držite bateriju između 20% i 80% kapacitetaBaterije su najotpornije na trošenje kada se nalaze između 20% i 80% kapaciteta. Preporučuje se da se baterija ne napuni do kraja, a ni da se ne isprazni do kraja, ako nije neophodno radi redovnog održavanja
  3. Izbegavajte visoke temperatureVisoke temperature mogu oštetiti bateriju za laptop i skratiti njen vek trajanja. Pokušajte da izbegnete ostavljanje laptopa na suncu ili u toplim prostorijama.
  4. Isključite nepotrebne uređajeAko vaš laptop ima Bluetooth, Wi-Fi ili druge uređaje koji neće biti korišćeni, isključite ih kako bi se smanjio uticaj na bateriju.
  5. Koristite kvalitetan adapterKorišćenje kvalitetnog i odgovarajućeg adaptera za napajanje može pomoći u produžavanju životnog veka baterije. Nekvalitetni i neodgovarajući adapteri mogu imati drugačiji napon ili struju, što može oštetiti bateriju.

U našem online shopu uvek možete naći kvalitetan punjač za laptopa, naši zaposleni vam mogu pomoći u odabiru odgovarajućeg punjača. Pogledajte ponudu punjača za laptop

  1. Redovno čistite laptopČišćenje laptopa može pomoći u održavanju optimalne temperature i funkcionalnosti baterije. Ovde pročitajte više o održavanju laptopa i kada treba očistiti laptop od prašine i koliko često
  2. Ne ostavljajte bateriju praznu duže vremeAko nameravate da ne koristite laptop neko vreme, uverite se da baterija ima bar 50% kapaciteta i čuvajte je na suvom i hladnom mestu.

Uz to, postoji nekoliko dodatnih opcija koje vam mogu pomoći da produžite životni vek baterije, kao što su eksterni punjači i dodatne baterije za laptop. Ove opcije vam omogućavaju da nastavite da koristite svoj laptop i kada se baterija isprazni, što je naročito korisno kada putujete ili kada nemate pristup mreži.

Ukratko, baterije za laptop su ključne za mobilnost i fleksibilnost korišćenja vašeg uređaja, a njihov vek trajanja i kvalitet zavise od mnogih faktora. Odabirom kvalitetne baterije i pažljivim održavanjem, možete produžiti životni vek baterije vašeg laptopa i uživati u dugotrajnoj i pouzdanoj upotrebi.